Načelnik Starog Grada
1.4k

Direkcija za izbor najmenadžera: Hadžibajriću zlatna plaketa za životno djelo

B. R.
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ibrahim Hadžibajrić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Direkcija agencije za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope nagradila je zlatnom plaketom načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića za životno djelo.

"Za izuzetne zasluge za razvoj gradske Općine Stari Grad Sarajevo, kao evropskog grada ugodnog življenja, te za regionalnu, posebno kulturnu i nadasve prijateljski razvoj i saradnju s drugim općinama, gradovima i državama. Jubilarna nagrada se dodjeljuje za konkretan rad i rezultate rada, za doprinos dugogodišnjem razvoju Starog Grada", naveli su iz Direkcije za agenciju za izbor najmenadžera.

Obrazložili su zašto su odlučili uručiti ovu nagradu Hadžibajriću.

"Evropski nezavisni žiri, koji je sastavljen od uglednih evropskih i svjetskih menadžera, naučnih i javnih radnika te ranijih dobitnika nagrade sa šireg prostora regiona donio je jednoglasno Odluku o dodjeli najveće jubilarne nagrade Ibrahimu Hadžibajriću - evropski najnačelnik u posljednjih 25 godina. Ceremonija uručenja visoke nagrade koja ima višedecenijsku tradiciju i održava se 42. put u Sarajevu, do sada uz prisustvo najuspješnijih evropskih menadžera i uglednih ličnosti iz evropskih zemalja i svijeta, predstavnika nauke, vlasti i politike, poštujući odluke i preporuke nadležnih organa o pandemiji i zdravstvenoj zaštiti ovoga puta bit će prilagođena mjerama zdravstvene zaštite. Donoseći odluku o nagradi, žiri je imao u vidu velike zasluge i doprinos Ibrahima Hadžibajrića svim pozitivnim procesima, širenju optimizma, biznisa, prijateljstva i saradnje bez granica, zbog čega je zaslužio evropsku jubilarnu nagradu svih nagrada. Broj nagrada je ograničen - samo jedna za evropskog najnačelnika i po jedna iz država Evrope za biznis (ukupno 10)", istakli su iz Direkcije za agencije za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope.

Nagrada će mu biti uručena 27. januara u Sarajevu.