{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direkcija CIPS projekta demantuje povezanost sa zloubotrebama

F
30.5.2008. u 18:20
0
0
Direkcija CIPS projekta demantuje povezanost sa zloubotrebama
0
Direkcija CIPS projekta demantuje povezanost sa zloubotrebama
Povodom istrage koju provodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u okviru svojih nadležnosti, a vezano za potencijalne zloupotrebe identiteta i ličnih dokumenata, Direkcija za implementaciju CIPS projekta odlučno demantuje bilo kakve akcije ovih institucija u organizacionim jedinicama Direkcije u Sarajevu i Banja Luci.
Sve aktivnosti istrage se obavljaju na lokacijama pošti u kojima nadležni organi, MUP-ovi i Javni registar Brčko Distrikta, obavljaju poslove vezane za izdavanje ličnih dokumenata i vezane su za službenike nadležnih organa, što je jasno prenešeno u zajedničkom saopćenju Tužilaštva BiH, SIPA-e, EUPM-a i Direkcije za implementaciju CIPS projekta.

Direkcija za implementaciju CIPS projekta normalno obavlja poslove iz svoje nadležnosti i u dosadašnjem toku istrage nitko od državnih službenika i zaposlenika Direkcije nije lišen slobode, kaže se danas u saopćenju Direkcije.

Također, Direkcija ne posjeduje informacije vezane za nastavak procesa izdavanja ličnih dokumenata na lokacijama gdje je to obustavljeno usljed preduzimanja određenih istražnih radnji.

Shodno naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Direkcija za implementaciju CIPS projekta kao i druge institucije vezane za ovaj slučaj, u cilju sprečavanja i ometanja istrage, nisu ovlaštene da daju bilo kakve izjave, kaže se u saopćenju Direkcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: