{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Diplomate iz EU u Mrkonjić Gradu posjetile kovača Ahmu Zonića i muzej ZAVNOBiH-a

S
13.11.2013. u 14:43
6
3
Diplomate iz EU u Mrkonjić Gradu posjetile kovača Ahmu Zonića i muzej ZAVNOBiH-a
6
Diplomate iz EU u Mrkonjić Gradu posjetile kovača Ahmu Zonića i muzej ZAVNOBiH-a
Foto: SRNA
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, ambasador Češke u BiH Tomaš Szunyog i predstavnica Britanske ambasade Christine McNeill danas su posjetili opštinu Mrkonjić Grad, gdje su sa njenim rukovodstvom razgovarali o razvoju ove lokalne zajednice.
Daviddi je rekao da je današnja posjeta Mrkonjić Gradu organizovana da bi se upoznali o stanju u ovoj opštini, te istakao da je EU zainteresovana za lokalni razvoj.

Szunyog je istakao da Češka svake godine donira BiH 2,5 miliona eura za različite projekte i da će to činiti još tri do četiri godine.

"Bitno je samo da se predlože kvalitetni projekti. Ne možemo riješiti sve probleme koje ima BiH i na lokalnom nivou, ali možemo pomoći u određenim projektima", dodao je Szunyog.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


McNeill je rekla da je upoznata o potencijalima ove opštine, prvenstveno u oblasti turizma.

"Poznato mi je da su vrlo često opštine uspješnije od viših nivoa vlasti i drago mi je da vidim da je to i ovdje slučaj", dodala je McNeill.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić istakla je da je na današnjem sastanku bilo riječi o lokalnom ekonomskom razvoju, neiskorištenim turističkim potencijalima, kao i aktivnostima koje opština preduzima radi poboljšanja položaja mladih.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


"Razgovarali smo o našim projektima u oblasti privrede, kao što je privlačenje investitora za izgradnju fabrike silicijuma i pokretanja tekstilne industrije", navela je Aničić.

Predstavnici EU prošetali su danas Mrkonjić Gradom, posjetili lokalnog kovača Ahmu Zonića i spomen-muzej ZAVNOBiH-a, nakon čega su razgovarali i sa predstavnicima lokalne Omladinske organizacije "Centar".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: