{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome

F
15.3.2013. u 21:28
1
27
Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome
1
Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome
Prorektor Univerziteta u Buckinghamu dr. Terrence Kealey na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Buckinghamu (Velika Britanija) dodijelio je diplome diplomantima i magistrima Univerziteta u Buckinghamu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST).
Ceremoniji su, pored velikog broja zvanica iz kulturnog i javnog života Velike Britanije, prisustvovali i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović, izvršni direktor SSST-a Emir Ganić i menadžer akademskih aktivnosti na SSST-u Emina Ganić.


Ovo je peta generacija SSST-ovih diplomanata koji su stekli diplomu prestižnog Univerziteta u Buckinghamu.

Timesov Vodič za najbolje univerzitete u Velikoj Britaniji visoko je pozicionirao Univerzitet u Buckinghamu stavivši ga na treće mjesto za 2012. godinu, odmah iza Cambridgea i Oxforda, po rezultatima National Student Surveya.


Naglašavajući uspjeh dugogodišnje saradnje između dva univerziteta i hvaleći stručnost SSST-ovih kadrova koji su svoja znanja sticali na prestižnim svjetskim univerzitetima, Kealey je nazvao SSST vodećom obrazovnom institucijom u BiH.

"Bio sam u posjeti novom kampusu Univerziteta SSST. Nesumnjivo je da će on transformisati pristup visokom obrazovanju u BiH", zaključio je Kealey.


Univerzitet SSST je jedini univerzitet u BiH koji pored bh. dodjeljuje i stranu diplomu priznatu u cijelom svijetu. Napredni studijski programi pružaju studentima SSST-a mogućnost da steknu specijalizaciju iz dvije oblasti, ovladaju engleskim i njemačkim jezikom te s britanskom diplomom koju primaju uz bh. budu konkurentni na svjetskom tržištu rada, saopćeno je iz SSST-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: