BiH
1

FOTO / Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome

FENA
Prorektor Univerziteta u Buckinghamu dr. Terrence Kealey na svečanoj ceremoniji održanoj danas u Buckinghamu (Velika Britanija) dodijelio je diplome diplomantima i magistrima Univerziteta u Buckinghamu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST).

Ceremoniji su, pored velikog broja zvanica iz kulturnog i javnog života Velike Britanije, prisustvovali i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović, izvršni direktor SSST-a Emir Ganić i menadžer akademskih aktivnosti na SSST-u Emina Ganić.

Ovo je peta generacija SSST-ovih diplomanata koji su stekli diplomu prestižnog Univerziteta u Buckinghamu.

Timesov Vodič za najbolje univerzitete u Velikoj Britaniji visoko je pozicionirao Univerzitet u Buckinghamu stavivši ga na treće mjesto za 2012. godinu, odmah iza Cambridgea i Oxforda, po rezultatima National Student Surveya.

Naglašavajući uspjeh dugogodišnje saradnje između dva univerziteta i hvaleći stručnost SSST-ovih kadrova koji su svoja znanja sticali na prestižnim svjetskim univerzitetima, Kealey je nazvao SSST vodećom obrazovnom institucijom u BiH.

"Bio sam u posjeti novom kampusu Univerziteta SSST. Nesumnjivo je da će on transformisati pristup visokom obrazovanju u BiH", zaključio je Kealey.

Univerzitet SSST je jedini univerzitet u BiH koji pored bh. dodjeljuje i stranu diplomu priznatu u cijelom svijetu. Napredni studijski programi pružaju studentima SSST-a mogućnost da steknu specijalizaciju iz dvije oblasti, ovladaju engleskim i njemačkim jezikom te s britanskom diplomom koju primaju uz bh. budu konkurentni na svjetskom tržištu rada, saopćeno je iz SSST-a.