{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dioničari Polihema očekuju podizanje optužnica

29.8.2012. u 15:34
0
0
Dioničari Polihema očekuju podizanje optužnica
0
Dioničari Polihema očekuju podizanje optužnica
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona otvorilo je istragu na osnovu dokumenata koje su dioničari tuzlanskog preduzeća Polihem dostavili SIPA-i još 2010. godine, a u vezi sa privatizacijom Hotela Stella u Neumu.
- Nismo ni znali da je otvorena istraga dok i nas nisu pozvali da damo izjavu. Mi smo predočili 200 stranica dokumenata u kojima je detaljno obrazloženo kako je privatizirana Stella. Istražitelji su nam rekli kako je posrijedi klasični kriminal-, kaže Sakib Kopić u ime Udruženja dioničara preduzeća Polihem.

Hotel Stella je prije rata u BiH građen novčanim sredstvima radnika Polihema. Hotel je izgrađen 1990. godine, a 1.129 dioničara niz godina vodi bitku za hotel koji su gradili.

- Očekujemo da će istraga rezultirati podizanjem optužnica. Ovo je test nezavisnosti za naše pravosuđe-, kaže Enes Tanović, predsjednik Udruženja dioničara.

Dioničari Polihema kažu kako je hotel vrijednosti 20 miliona KM u procesu privatizacije procijenjen na 2,5 miliona KM. Ubrzo je preduzeće Salus uložilo 2,6 miliona KM i postalo većinski vlasnik.

Godinama se Udruženje dioničara bori za hotel, a ukoliko pravosuđe u BiH nije u mogućnosti da donese pravičnu presudu, dioničari će cijeli slučaj predati Međunarodnom sudu u Strazburu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: