{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dio zdravstvenih radnika RS-a održao štrajk upozorenja

F
19.4.2007. u 16:55
0
0
Dio zdravstvenih radnika RS-a održao štrajk upozorenja
0
Dio zdravstvenih radnika RS-a održao štrajk upozorenja
Jedan broj zdravstvenih radnika Republike Srpske odražao je danas polusatni štrajk upozorenja nezadovoljni potpisanim Kolektivnim ugovorom između Sindikata zdravlja i socijalne zaštite i resornog ministra Ranka Škrbića. Štrajk su podržali članovi Sindikata doktora medicine i Samostalnog sindikata zdravstvenih radnika u svim većim gradovima RS-a, uz ocjenu da je za njih potpisani Kolektivni ugovor nelegitiman i neprihvatljiv.
Na štrajk se nisu odlučili svi zdravstveni radnici u RS-u jer jedni podržavaju Sindikat zdravstva i socijalne zaštite, a drugi stavove Samostalnog sindikata zdravstvenih radnika.

Sindikalna organizacija Kliničkog centra Banja Luka tvrdi da većina zaposlenih neće štrajk, te da, iako, nemaju većinsko članstvo u Kliničkom centru imaju ga s Granskim u RS-u.

S druge strane, iz Samostalnog sindikata tvrde da sindikalna organizacija KC Banja Luka, koja pripada Sindikatu zdravstva RS-a, broji 171 člana, dok iza njih stoji 1.702 člana i Asocijacija strukovnog sindikata dokotra medicine s 283 člana.

To znači da ta dva sindikata koja su održala 30-minutni štrajk upozorenja imaju oko 2.000 članova samo u Kliničkom centru Banja Luka.

Resorni ministar Ranko Škrbić naveo je da je potrebno utvrditi legitimnost sindikata, a spreman je i na novo njegovo potpisivanje Kolektivnog ugovora.

Osnovni problem nastao je što je Samostalni sindikat nezadovoljan predviđenim visinama plaća doktora i drugih zdravstvenih radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: