Iz Skupštine KS
895

Dino, Damir i Igor ulaze u Dom naroda FBiH i zajedno poručuju: Mi sutra nećemo izdati saborce

S. H.
Zastupnici iz Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i Igor Stojanović sutra (četvrtak) ulaze u Dom naroda Parlamenta FBiH, gdje je nešto ranije izabran i njihov kolega iz Skupštine Damir Marjanović, a tim povodom objavili su zajedničku poruku.
Na dnevnom redu Doma naroda Parlamenta FBiH za sutra je najavljeno i razmatranje Zakona o pravima demobilisanih boraca koji je jučer usvojio Predstavnički dom. Povodom razmatranja tog zakona delegati iz Skupštine KS poručuju da će se boriti za bolji status boračke kategorije.

Znali smo šta hoćemo i šta trebamo da radimo kad nam je bilo 18, vjerujte da ćemo znati i u četrdesetim. Danas bi nas...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Wednesday, July 17, 2019
"Znali smo šta hoćemo i šta trebamo da radimo kad nam je bilo 18, vjerujte da ćemo znati i u četrdesetim. Danas bi nas kao demobilisane borce i branitelje dijelili po regionalnim i socijalnim osnovama, danas bi i od branitelja i od boraca da pravite isključivo socijalne kategorije, da nas tako naša djeca i djeca naše djece pamte. Danas bi da sadakom i milostinjom kupite naše godine, zdravlje i živote onih kojih nema. Ovaj zakon ste osmislili da bi nas dalje dijelili. Neće vam to poći za rukom", poručuju ova tri delegata.

Naglašavaju da sutra neće izdati saborce i subranitelje koji su zapostavljani više od dvadeset godina i kojima je ova pomoć prijeko potrebna.

"No znajte da vas nećemo ostaviti na miru sve dok ne budemo imali tačan i pošten registar branitelja i sve dok ne usvojite zakon, ili izmjene zakona, kojim će se, konačno, svakome borcu i branitelju vratiti dostojanstvo, jer mnogi od nas samo to traže! To vam obećavaju dva borca i jedan branitelj Igor, Dino i Damir", navode u zajedničkoj izjavi.