{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dini Čoliću odlikovanje "Medalja viteza nacionalnog reda"

F
6.12.2012. u 15:26
21
1
Dini Čoliću odlikovanje "Medalja viteza nacionalnog reda"
21
Dini Čoliću odlikovanje "Medalja viteza nacionalnog reda"
Potpredsjedniku Evropskog pokreta u BiH Dini Čoliću će 7. decembra u Gračanici biti uručeno visoko odlikovanje Francuske Republike - "Medalja Viteza nacionalnog reda".
Francuski predsjednik Nicolas Sarcozy je na Dan Evrope, 9. maja 2012. godine odlikovao Dinu Čolića ovim visokim priznanjem za njegove velike zasluge na polju jačanja prijateljskih odnosa između Francuske i BiH, postignute sportske rezulatate, humanitarnom radu i angažmanu u procesu evropskih integracija u izgradnji jedinstvene Evrope, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH

Priznanje Dini Čoliću će uručiti ambasador Republike Francuske u BiH Roland Gilles tokom svečane manifestacije koja će biti održana u Bosanskom kulturnom centru u Gračanici u 16.00 sati.

Osim ambasadora Francuske, manifestaciji će prisustvovati i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministar u Vladi Federacije BiH Damir Mašić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, kao i predstavnici poslovnih subjekata i javnog života Gračanice,TK-a i BiH.

Evropski pokret u BiH čestita svom potpredsjedniku i jednom od osnivača organizacije Dini Čoliću na ovom visokom odlikovanju, koje je ujedno priznanje građanima ove zemlje i svima nama koji su aktivni na polju izgradnje boljeg, modernijeg i pravednijeg proevropskog multikulturnog društva BiH.

Nacionalni orden zasluga je Francusko odlikovanje koje je ustanovio general Charles de Gaulle 3. decembra 1963. godine. Dodjeljuje se za posebne zasluge - vojne ili civilne - učinjene francuskom narodu. Uspostavljen je kao zamjena za stare misionarske i kolonijalne ordene da bi se mogao dodijeliti na nižem nivou od ordena Legije časti, koji je ustanovio Napoleon Bonaparte 1802. i rezerviran je za posebne zasluge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: