Nesavjesni vozač na Bjelašnici
0

Dijete na sankama zakačio za džip

Sarajevo-x.com
Foto: bhski.ba
Foto: bhski.ba
Policija Kantona Sarajevo danas je pokrenula proceduru procesuiranja nemarnog vozača koji je u subotu 14. februara na Bjelašnici, ispred hotela 'Maršal', za džip zakačio sanke na kojima se, kao što se vidi na fotografijama, nalazilo maloljetno dijete.

U policijskom izvještaju, kojeg je redakciji Sarajevo-x.com-a dostavio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Dragan Mioković, između ostalog, stoji:

"Danas, 19.02.2009. godine, Odsjek za odnose s javnošću MUP Kantona Sarajevo je zaprimio e-mail poruku u kojoj nam član foruma Sarajevo-x.com proslijedio dvije fotografije, preuzete sa bhski.ba na kojima se vidi terensko motorno vozilo u pokretu, za koje su vezane sanke na kojima se nalazi dijete. U tekstu poruke se, potpuno opravdano, od policije traži da preduzme mjere iz svoje nadležnosti."

"Želim Vas informirati da je istoga dana utvrđen identitet vozača, utvrđeno gdje je fotografija snimljena (područje Kantona Sarajevo) i pokrenuta procedura njegovog procesuiranja. O rezultatu onoga sto policija već preduzima u vezi sa predmetnim događajem ćete biti blagovremeno obaviješteni.

Koristimo se prilikom da se zahvalimo osobi koja nam je dostavila navedene fotografije, i procjenjujemo veoma značajnom činjenicu sto je prepoznata potreba da se policija obavijesti o ovom događaju i zatraži naša reakcija", navodi se u saopćenju.