Čovićeva kritičarka
451

Diana Zelenika prihvatila kandidaturu HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH

D. Be.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Diana Zelenika, aktuelna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, bit će kandidatkinja Hrvatske demokratske stranke 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, saznaje Klix.ba.

Dugogodišnja političarka, a po profesiji ljekar, bila je prvi favorit stranačkog predsjednika Ilije Cvitanovića s obzirom na njen, kako je ranije kazao za naš portal, rad u državnom Parlamentu te doprinos unutar HDZ-a 1990.

Kako saznajemo, Diana Zelenika se u petak sastala sa Cvitanovićem, a epilog razgovora je bilo njeno prihvatanje kandidature za Opće izbore koji će biti održani 7. oktobra ove godine.

Diana Zelenika, inače i predsjednica Gradskog odbora HDZ-a 1990 Mostar, javnosti je poznata po čestom kritikovanju politike člana Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, s toga je sigurno da će izborna borba za mjesto kolektivnog šefa iz reda hrvatskog naroda biti veoma interesantna.

Pored Zelenike, kandidaturu za istu funkciju već su obznanili Željko Komšić (Demokratska fronta) i Boriša Falatar (Naša stranka), a naredne sedmice se očekuje da HDZ BiH zvanično istakne svog kandidata.