Svađa ljevice
217

DF pozvao SDP da prestane "udbaškim metodama" vrbovati njihovo članstvo

Klix.ba
Predsjednici DF-a i SDP-a Željko Komšić i Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Predsjednici DF-a i SDP-a Željko Komšić i Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Nekoliko mjeseci pred izbore nastavljeno je medijsko prepucavanje ljevičarskih političkih stranaka. Demokratska fronta (DF) danas je optužila Socijaldemokratsku partiju (SDP) za vrbovanje njihovog članstva i to "udbaškim metodama".

"Pošto smo više puta, putem više kanala, slali poruke odgovornim u SDP-u BiH da prekinu vrbovanje članstva i podrivanje DF-a infiltriranjem njihovih ‘spavača’ koji se sada, u ovo predizborno vrijeme, aktiviraju, a gdje te poruke nisu polučile nikakav rezultat, ostalo nam je samo da na ovaj način, posljednji put, zahtijevamo od vrha SDP-a BiH da naredi svojim nižerangiranim činovnicima da prekinu ove svoje udbaške metode", piše u današnjem saopćenju Kantonalnog odbora DF-a Sarajevo.

DF navodi da pojedinci iz KO SDP-a BiH kontaktiraju članove KO DF-a Sarajevo, ali i članove općinskih odbora, obećavajući im "kule i gradove", odnosno mjesta na listama ili u komisijama/odborima nakon izbora 2018. godine.

"Naravno, bezuspješno. Iskreno se nadamo i želimo da je ovo samo hir spomenutih činovnika, a ne politika vrha SDP-a BiH, jer u protivnom SDP BiH preuzima na sebe odgovornost za neuspjeh ljevice na narednim izborima koji će se sigurno desiti zbog sve većeg razočarenja građana u ovakvu ljevicu koja se samo bavi sobom i sopstvenim razmiricama", saopćeno je iz KO DF-a Sarajevo.

Kako kažu, ukoliko je politika DF-a, kojoj je na prvom mjestu Bosna i Hercegovina, ta koju SDP BiH prepoznaje kao protivničku i prema kojoj je usmjerio sva svoja predizborna dejstva, onda to SDP treba reći jasno i glasno pa neka i građani Bosne i Hercegovine znaju prema kome da usmjere svoje olovke 7. oktobra.

"Kako rekosmo, iskreno se nadamo da ovo nije dio Plana 10, nego plana u glavama lokalnih likova koji prepoznaju DF kao protivnika na ovim izborima, umjesto onih koji to stvarno jesu. Dok mi pružamo ruku, a vi držite figu iza leđa, dotle likuju svi oni koji su ovu državu doveli do gliba u kojem se sada nalazi", navode iz DF-a.

Saopćenje za javnost zaključili su riječima da je "nažalost od sestrinske do maćehinske stranke kratak (predizborni) put".