Kredibilan kandidat
71

DF podržao imenovanje Kristine Ljevak na čelu TVSA, smatraju da je nju Bh. blok izdao

A.D.
Kristina Ljevak
Kristina Ljevak
Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo smatra da je Kristina Ljevak s obzirom na reference i kompetencije kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo (TV SA) te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja.

"Potez takozvanog Bh. bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od pomenutog imenovanja nakon izvršenih pritisaka, ocijenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od strane onih koji još uvijek smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija. Povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva", saopćeno je.

Dodaju da je očito da su se "u takozvanom Bh.bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja".

"DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani Bh. blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo", sapćeno je iz KO DF-a.