Slučaj "Memić"
1.5k

DF i GS: Otkazujemo predizborni skup 5. oktobra u Sarajevu

Klix.ba
Koalicija Demokratska fronta-Građanski savez planirala je 5. oktobra u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja organizovati predizborni skup na kojem bi poslali završne poruke pred nastupajuće opće izbore, ali su danas saopćili da otkazuju taj skup.

"Smatramo da nije primjereno, u isto vrijeme kada je planirano okupljanje velikog broja građana koje traže istinu u vezi nerazjašnjenje tragične smrti jednog mladog sugrađanina, držati političke govore na bini ili javno emitirati promotivne spotove. Svjedoci smo da se u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa tako i u Sarajevu traži istina vezano za brojna krivična djela koja ostaju nerazjašnjenja i podržavamo građanski aktivizam koji na miran i dostojanstven način potiče otkrivanje počinioca kaznenih djela ma ko oni bili", navodi se u saopćenju.

Dodaju da kako je u predviđenom terminu već najavljen dolazak velikog broja naših članova i gostiju odlučili su da taj dan u Sarajevu organizuju dostojanstvenu šetnju gradom i druženje s građanima.

"To je tokom kampanje i bio naš najčešći način komunikacije s potencijalnim biračima, pa i onaj koji je sa strane birača bio najprihvatljiviji. Također, pozivamo druge političke subjekte da 5. oktobra u Sarajevu otkažu svoje eventualne predizborne skupove iz razloga koje smo prethodno obrazložili", zaključuje s eu saopćenju DF-a i GS-a.