Uz poruku SDP-u
83

DF i GS dogovorili zajedničke liste i kandidata za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sastanku delegacija Demokratske fronte (DF) i Građanskog saveza (GS) postignut je dogovor da su zajedničke liste i zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH minimum i imperativ za nastup građanskih i lijevih stranaka na izborima, saopćili su.

Također, izražena je iskrena želja da se postigne dogovor sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDPBiH) o istim ciljevima i tamo gdje je to moguće, i u to ime ih pozivaju da završe pregovore o predizbornoj koaliciji.

Iskreno opredijeljeni za saradnju sa SDP-om, a imajući u vidu da su najviši rukovodioci SDP-a javno iznijeli stav da se slažu sa gore navedenim ciljevima, pozivamo naše drugarice i drugove da odrede vrijeme, mjesto i dnevni red idućeg sastanka. Uvjereni smo da će SDP staviti interese države BiH ispred interesa stranke i pojedinaca i da ćemo u najkraćem roku postići konačni dogovor, istakli su u zajedničkoj poruci.

"Na kraju, obavezujemo se i pozivamo rukovodioce, članove i aktiviste SDP-a da ne pregovaramo putem medija i ne doprinosimo potkopavanju procesa koji predstavlja jedinu nadu u bolje sutra ove zemlje. Smatramo da je sazrelo vrijeme da se eventualne lične razmirice ostave po strani, po uzoru na razvijena demokratska društva, u kojima srodne političke snage usmjeravaju sve svoje kapacitete na izbornu pobjedu, s ciljem implementacije političkog programa koji će biti prihvatljiv svim građanima Bosne i Hercegovine", poručeno je u saopćenju za javnost.