|

Deveti put zaredom ANP skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

Deveti put zaredom ANP skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH
6
D. Be.
12.11.2019. u 13:46
75
komentara
6

dijeljenja
Deveti put zaredom ANP skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH Foto: D. Ć./Klix.ba
Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP) skinut je s dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara BiH, saznaje Klix.ba.
Dnevni red sjednice predložio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a ministar Mirko Šarović je uoči sjednice najavio da ova tačka ni ovaj put neće biti razmatrana.

Ovo je deveti pokušaj predsjedavajućeg Denisa Zvizdića i ministrice odbrane BiH Marine Pendeš da na dnevni red sjednice državne vlade uvrste ANP.

Prošle sedmice lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako ga ne bi iznenadilo da predsjednik SDS-a Mirko Šarović podrži usvajanje ANP-a. Dodiku su se sličnim razmišljanjem prizdružili njegovi koalicioni partneri, ali na kraju je Šarović ponovo bio protiv usvajanja Godišnjeg nacionalnog programa.

Prethodnih osam puta ANP je s dnevnog reda skinut isključivo na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg i ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, ali i ostalih ministara iz reda SDS-a i PDP-a (Dragana Mektića i Igora Crnadka).

Neusvajanje ANP-a razlog je političkih previranja zbog kojih Bosna i Hercegovina ni nakon više od godinu od dana održavanja izbora nema formiranu vladu na državnom nivou.

Na sjednici će se razmatrati materijali Ministarstva sigurnosti BiH o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u državu, a na dnevnom redu se nalazi ukupno 76 tačaka, među kojima je i bio i ANP.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...