Akcija "Prizma"
22

Detalji hapšenja 13 narkodilera u Sarajevu: Djelovali su kao kriminalna grupa

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su u Sarajevu uhapsili 13 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge. Još dvije osobe su obuhvaćene istragom od čega je jedna nedostupna organima gonjenja, a druga na izdržavanju kazne u zatvoru.

Akcija je provedena u dvije sarajevske općine i to na teritoriji općina Centar i Novi Grad i to na ukupno 10 lokacija.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz FUP-a, policija je uhapsila 13 osoba.

Po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općina Centar i Novi grad te je uhapšeno 15 osoba iz Sarajeva incijala E. B. (1989.) N. B. (1991.), E. S. (1989.), S. Ž. (1989.), E. S. (1991.), A. T. (1981.), A. P. (1983.), E. G. (1988.), E. C. (1992.), E. Ž. (1998.), A. M. (1998.), Dž. Š. (1997.) i M. B. (1988.).

Prilikom današnjih pretresa, kao i tokom provođenja istrage, pronađena je i oduzeta određena količina droge, veća količina novca i automobil Audi Q7.

"U današnjoj akciji pronađene su i oduzete određene količine spida, kanabisa, heroina i kokaina", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Uhapšene se sumnjiči da su djelovali kao kriminalna grupa te da su drogu nabavljali i preprodavali u periodu od septembra prošle godine do danas.

Kako saznajemo, u okviru ove akcije na Alipašinom Polju se predao Edis Bunar, a privedena je i njegova supruga.

Akcija ima kodni naziv "Prizma", a pokrenuta je po nalogu Tužilaštva KS.

Uhapšene osobe bit će zadržane u prostorijama FUP-a naredna 24 sata na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.