Više od 500 kontrola
37

Detalji akcije policije i federalne inspekcije na autopijaci u Sarajevu

A. D.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što je u okviru akcije inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) i jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo na autopijaci na Stupu u Sarajevu oduzeta velika količina akcizne robe, FUZIP je saopćio detalje ovih aktivnosti.
Kako su naveli, u akciji je izvršeno više od 500 kontrola vozila i fizičkih lica, te je pregledano više od 100 pijačnih tezgi.

Kako navode, inspektori su sačinili šest zapisnika o inspekcijskom nadzoru i dvije službene zabilješke.

"Oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla i to 181 par falsifikovane brendirane obuće, 47 pakovanja rezanog duhana, 997 kutija cigareta,100 komada falsifikovanih jastuka s natpisom "Dormeo“, 27 komada novih mašina za izvođenje građevinskih radova i drugog alata. Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u njemu nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i pauk-vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika", saopćili su iz FUZIP-a.

Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000 KM, a po okončanju postupka biće izrečeni prekršajni nalozi prema određenim osobama.

Navode da je u nadzoru učestvovalo sedam federalnih inspektora, tri uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 7.30 do 15.30 sati.