{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Detalji akcije Globus: Uhapšeni Vesna Švancer i Said Kapetančić

Klix.ba
20.4.2018. u 19:41
295
448
Detalji akcije Globus: Uhapšeni Vesna Švancer i Said Kapetančić
295
Detalji akcije Globus: Uhapšeni Vesna Švancer i Said Kapetančić
Vesna Švancer (Foto: N. G./Klix.ba)
U akciji Globus koju su danas na području Tuzle i Gračanice proveli pripadnici Federalne uprave policije slobode su lišene dvije osobe. Kako saznaje Klix.ba, riječ je o Vesni Švancer, dopredsjedavajućoj Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, i Saidu Kapetančiću, članu Općinskog odbora SBB-a Gračanica.
Švancer se sumnjiči za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a a Kapetančić za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Podsjetimo, Švancer ovo nije prvi put da ima problema sa zakonom. U januaru prošle godine na Općinskom sudu u Zenici osuđena je na kaznu uvjetnog zatvora zbog krivičnog djela prevare.

U tom slučaju ona je u maju 2013. godine lažno obećala osobi inicijala D. V. da će u njeno ime prodati stan koji se nalazi u njenom vlasništvu za iznos 19.800 eura, odnosno blizu 40.000 KM, te da će dobijeni novac predati D. V. Švancer je ovaj novac zadržala za sebe.

Iz FUP-a je saopćeno da su prilikom današnjeg lišenja slobode i pretresa navedenih osoba izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Lišeni slobode bit će kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Tuzli, te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: