Prozvali tužioca
36

Desetine "Davidovih lica" ispred banjalučkog tužilaštva traži pravdu

Piše: M. N.
Veliki broj građana Banje Luke okupio se danas ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka tražeći rasvjetljavanje slučaja Davida Dragićevića čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvine u Vrbas.

Davidov otac, prijatelji i drugi Banjalučani, držali su na svojim licima fotografije Davidovog lica poručujući "svi smo mi David" i da se svakome može dogoditi ono što i Davidu.

Raširili su i parolu upućenu tužiocu Daliboru Vreći na kojoj piše "Vrećo, za sitnu lovu sitna duša ne brine za sutra".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Otac Davor Dragičević kazao je kako nije dobio niti jedan dokument osim potvrde o smrti svoga sina, te da još ne zna ko je prijavio da je vidio leš njegovog sina policiji. Poručio je kako sve zna šta se dogodilo, ali da ne može govoriti kako ne bi ugrozio drugu istragu. Također, kazao je da je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka najveće zlo.

Protestima ispred banjalučkog tužilaštva prisustvovao je i Milorad Dodik. Okupljeni su poručili kako iza njih ne stoji niti jedna politička stranka, te da je njihov jedini zahtjev "pravda za Davida".

Objavljen je novi video na kojem se vide pokojni David Dragičević i pet nepoznatih osoba koje novinar Slobodan Vasković dovodi u vezu s Dragičevićevim nestankom i navodnim ubistvom.

Na današnjem protestu istaknuto je kako osobe još nisu identifikovane, a porodica i članovi grupe "Pravda za Davida" ponudili su nagradu svakom ko ima informaciju o identitetu dviju osoba koje su Davida sačekale na Trgu Krajine 18. marta.