Prodaja droge
4

Deset osoba uhapšenih u akciji "Petrićevac" predato banjalučkom tužilaštvu

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a RS, od 28 uhapšenih osoba u okviru akcije "Petrićevac" Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka predato je 10 osoba.

Banjalučkom tužilaštvu su predati Ognjen Ćutkovič (1990.), Miloš Radanović (1981.), Milan Bajić (1996.), Dejan Blagojević (1995.), Radovan Radanović (1994.), Željko Petković (1989.), Saša Čupeljić (1988.), Ivan Sliško (1989.), Nemanja Drljača (1988.) i Bojan Palačković (1995.), svi iz Banje Luke.

Njih se tereti za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ove osobe su uhapšene u okviru akcije Petrićevac koja je provedena jučer na području Banje Luke, Prijedora, Prnjavora i Bosanske Dubice. Pretresna je 31 lokacija te su oduzete veće količine narkotika, oružja i robe za koju se sumnja da je ukradena.

"Osumnjičene osobe su sprovedene radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora", saopćeno je iz ove institucije.

U ovoj akciji uhapšeni su i Dejan Čajić, Vanja Savić, Dalibor Ćutković, Marko Lezendić, Željko Stefanović, Dalibor Vukelić, Nenad Miletić, Milan Tuckešić, Gojko Oroz, Milijan Prerad, Savo Savanović, Dubravko Smiljičić, Đorđe Majkić, Slobodan Oljača, Filip Vranješ, Aleksandar Pralica, Benjamin Pralica Kanurić i Gojko Dakić.

Čak 22 osobe nisu bile u sukobu sa zakonom nikada ranije, dok ih je šestero poznato policiji po ranijim krivičnim djelima. Akciju su izveli pripadnici MUP-a RS s kolegama iz CJB Banja Luka.