{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deset novih doktora nauka promovirano na Univerzitetu u Sarajevu

F
18.9.2014. u 14:45
657
89
Deset novih doktora nauka promovirano na Univerzitetu u Sarajevu
657
Univerzitet u Sarajevu danas je u Sarajevu upriličio promociju deset doktora nauka.
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Muharem Avdispahić kazao je da je ovo prilika da se odgovori na pitanje dokle se stiglo s obrazovanjem bez kojeg dostojanstvena evropska budućnost nije moguća.

"Očekujemo i nadamo se da ćemo u narednih nekoliko dana od onih koji se kandidiraju da vode zemlju na putu evropskih integracija u naredne četiri godine čuti nešto o izgradnji kampusa, opremanju i sistemskoj potpori programima osposobljavanja mladih istraživača po najvećim svjetskim standardima", istakao je Avdispahić.

Promovirani doktori nauka su: Amra Mulović(lingvističke nauke), Dželila Babović (književnohistorijske nauke), Ivan Orlić( sociološke nauke), Maida Šiširak, Orhan Lepara, Alen Džubur (medicinske nauke), Anja Haverić, Belma Kalamujić(biološke nauke), Naida Hadžiabdić i Anita Bajsman(stomatološke nauke).

"Vrlo sam sretna što prisustvujem ovom događaju i što sam dio ovoga. Uložila sam veliki trud u ovo i sretni smo i ja i moja porodica", kazala je promovirana doktorica nauka Naida Hadžiabdić.

Ona je doktorirala na Stomatološkom fakulteta Univerziteta u Sarajevu na Katedri za oralnu hirurgiju.

"Smatram da je obrazovanje jedino što nam ostaje i što nosimo sa sobom. Ali ipak, morate voljeti ono što radite i tek tada će vas ljubav prema poslu tjerati da idete dalje i napišete doktorsku disertaciju", zaključila je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: