{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dervišević: Kontrola u Bosnalijeku se nastavlja

F
13.4.2012. u 15:40
0
1
Dervišević: Kontrola u Bosnalijeku se nastavlja
0
Dervišević: Kontrola u Bosnalijeku se nastavlja
Finansijska policija Federacije BiH (FBiH) nastavlja kontrolu poslovanja kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo i zasada je nemoguće pretpostaviti koliko bi mogla potrajati.
"Kontrola u Bosnalijeku odvija se prema planu i zasada ne možemo predvidjeti kada će biti okončana", izjavio je Feni glavni inspektor Finansijske policije FBiH Zufer Dervišević, komentirajući upit u vezi s angažmanom inspektora u ovoj kompaniji.

Precizirao je da se radi o detaljnoj kontroli poslovanja u dugom periodu te velikim iznosima novca.

Odgovarajući na dodatni upit u vezi s procedurom i nadležnostima Finansijske policije FBiH, Dervišević pojašnjava da uobičajena procedura u ovom, kao i u svim drugim sličnim slučajevima podrazumijeva da se, ukoliko se ocijeni da postoje elementi krivičnog djela, izvještaj o eventualnim počiniteljima i drugim okolnostima i finansijskim pokazateljima dostavlja nadležnom tužiteljstvu.

Kontrola poslovanja Bosnalijeka počela je u prvoj polovini marta na zahtjev Vlade Federacije BiH, a nakon razmatranja stanja u ovoj farmaceutskoj kompaniji u kojoj je Federacija BiH, s 20 posto udjela u kapitalu, najveći pojedinačni dioničar.

U međuvremenu, Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo pokrenulo je istražne radnje o eventualnim nezakonitostima u poslovanju Bosnalijeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: