BiH
0

D'Ericco: Podrška Svete stolice evropskim integracijama BiH

FENA
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH ministar financija i trezora Dragan Vrankić i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D’Ericco razgovarali su danas u Sarajevu o potrebi kao i mogućnostima primjene Temeljnoga ugovora između BiH i Svete Stolice i pripadajućeg Dodatnog protokola, saopćeno je iz Ministarstva financija.

Razgovarano je i o skorašnjem posjetu ministra vanjskih poslova Vatikana Dominiqua Mambertia BiH te europskom integriranju naše države za što je obećana daljna svekolika potpora Svete Stolice.

I ovom prigodom istaknuta je obostrana zainteresiranost za što bržu primjenu navedenog međunarodnoga ugovora a u vezi s tim je kazano da bi formiranje Mješovitog povjerenstva, predviđenog Dodatnim protokolom Ugovora, zasigurno pomoglo u njegovoj operativnosti.

Apostolski nuncij D’Ericco je, također, naglasio spremnost Svete Stolice u posredovanju pri sklapanju sličnih ugovora s ostalim vjerskim zajednicama u BiH.

Ministar Vrankić je kazao "da u BiH treba što prije podići kočnicu i energiju upotrijebiti za pozitivne stvari na putu k euroatlantskom integriranju a jedna od tih stvari je primjena međudržavnog ugovora sa Svetom Stolicom".