BiH
0

FOTO / Dennis Gratz pozvao građane da glasaju za Našu stranku

Klix.ba
Dennis Gratz
Dennis Gratz
U pismenom obraćanju građanima i građankama Bosne i Hercegovine predsjednik Naše stranke Dennis Gratz pozvao ih je da glasaju za one ljude koji će ih principijelno zastupati. Pismo objavljujemo u cjelosti.

"Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

U nedjelju, 7. oktobra, u našoj zemlji se održavaju izbori za lokalne organe samouprave.

Iako pojedine partije i mediji izborni proces tretiraju kao utrke i pozivaju glasače da se klade na pobjednike, nama je, a nadam se i vama, jasno da to nije tako. Politički izbori nisu kladionice nego demokratsko garantovano pravo građana da izraze svoj politički stav i glasaju za stranke, odnosno kandidatkinje i kandidate koji će najprincipijelnije predstavljati njihove moralne vrijednosti i zastupati njihove interese.

Naša stranka se, kao što ste imali priliku vidjeti iz našeg dosadašnjeg rada, zalaže za suštinsku, moralnu, i organizacionu reformu našeg društva, a ne za kozmetičko uljepšavanje sadašnjeg sistema vladanja . Put do društva blagostanja baziranog na socijalnoj, građanskoj i etničkoj pravdi je dug i zahtijevaće principijelno sprovođenje reformi koje neće biti lake i bezbolne. Ali mi u Našoj stranci smo odlučni i spremni i vjerujemo da je izgradnja nove, bolje, evropske Bosne i Hercegovine, u kojoj ćemo moći dostojanstveno živjeti od svog rada i znanja i u kojoj će naši mladi htjeti da žive i osnivaju porodice, vrijedna svake žrtve i svakog truda. Vjerujemo da i vi isto mislite.

Drage građanke i građani Bosne i Hercegovine, izađite na izbore i dajte povjerenje onim ljudima za koje smatrate da će vas principijelno zastupati. Izađite na izbore i pokažite da im nije uspjelo da ušute nas demokratski glas šireći apatiju i cinizam. Izađite na izbore i glasajte za Našu stranku."

Dennis s kandidatkinjama Naše stranke
Dennis s kandidatkinjama Naše stranke