{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dennis Gratz novi predsjednik Naše stranke

F
26.3.2011. u 17:29
0
79
Dennis Gratz novi predsjednik Naše stranke
0
Dennis Gratz novi predsjednik Naše stranke
Dennis Gratz
Dr. phil. Dennis Gratz novi je predsjednik Naše stranke, odlučeno je u subotu na Vanrednom kongresu ove stranke održanom u Sarajevu.
Gratz je završio Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, magistrirao Evropski regionalni magisterij iz demokratije i ljudskih prava te doktorirao na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta u Hamburgu.

Ovim izborom, kao i danas održanim Kongresom, Naša stranka želi pokazati da je osnažena i spremna ponuditi alternativu trenutnoj situaciji u BiH, istaknulo je rukovodstvo stranke na konferenciji za novinare nakon zasjedanja.

"Pozivamo i sve ostale stranke da nam se pridruže, da zajedno formiramo 'treći blok', blok koji će izvući ovu zemlju iz krize", kazao je Gratz.

S tim u vezi, Kongresu je u subotu predstavljen i dokument "Društveni dogovor o BiH - Treći put" koji identificira uzroke ove, za BiH, nepovoljne političke, socijalne, ekonomske i druge situacije i nudi rješenje.

"Dokument sublimira sve ono što Naša stranka potencira od početka, a to je etnička, socijalna i građanska pravda. Stava smo da je BiH nužan novi politički prostor", kazao je Dino Mustafić, jedan od osnivača stranke.

Dokument također poziva na nultu toletanciju kada je u pitanju korupcija, kritičku valorizaciju tradicionalnih vrijednosti bh. društva, promoviranje kulture dijaloga, kooperaciju, principijelan kompromis kao i poštivanje standarda iz Evropske konvencije o ljudskim pravima.

"Naša stranka je profilirana kao građanska stranka i nedvosmisleno je opredijeljena za građansku državu, ali uvažava i aktualni realitet u BiH. Zato smatramo da je u ovoj prijelaznoj fazi nužna ideološka i politička kohabitacija, navedeno je u dokumentu.

Naša stranka, najavljeno je, inicirat će proces ujedinjavanja stranaka iste ili slične ideološke orijentacije i programa, odnosno, stvaranje političkog saveza sa strankama, organizacijama i društvenim grupama koje prihvataju ideju trećeg puta za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: