Dao izjavu kao svjedok
59

Denis Stojnić: Nisam palio automobile niti premlaćivao, nisam ničija svojina

F. H.
MMA borac i ugostitelj Denis Stojnić osvrnuo se na pisanja pojedinih medija u slučaju koji se vodi protiv bivšeg direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića i bivšeg predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.
Stojnić je u svojoj reakciji naveo da je istina da je dao izjavu u svojstvu svjedoka u datom slučaju, ali da nije palio automobile i da nije nikog "premlaćivao" po nalogu bivšeg direktora OSA-e.

"Ne bih to učinio ni po čijem nalogu, jer ja nisam ničija privatna svojina da bi mi tako nešto neko mogao narediti ili me na to nagovoriti", poručio je Stojnić.

Tvrdi da se dešavalo da ga neki ljudi u prošlosti pitali za takve kriminalne radnje, ali da ih je držao neozbiljnima i smatrao, zaista, lošom šalom, a da je ozbiljnost takvih pitanja izjednačavao sa naučnom fantastikom.

On je naveo da mu se pojedinim naslovima i pisanjima u javnosti stavlja meta na čelo, te da se sve može pogrešno protumačiti da su pojedina djela učinjena, iako to ni samo Tužilaštvo ne tvrdi.

"Jedan od današnjih medijskih naslova je koncipiran tako da može voditi pogrešnom zaključivanju javnosti da su takva djela (u)činjena", objašnjava Stojnić.

"Na kraju, OSA iskaznicu jesam imao, nikada je nisam zloupotrijebio i istu sam dobrovoljno predao Tužilaštvu BiH. Zato ću istu opet posjedovati, jer sam radio sve po zakonu od kada sam je dobio", poručio je Stojnić.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je u ročištu o produženju pritvora za Mehmedagića i Debevca da je saslušan Denis Stojnić u vezi sa sumnjama da mu je Mehmedagić izdao iskaznicu OSA-e i da je organizovao fizičke napade na određene osobe i paljevine automobila.