{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demonstranti i danas ispred Predsjedništva BiH, puštaju muziku i "sviraju"

14.3.2014. u 12:28
14.3.2014. u 14:15
121
26
Demonstranti i danas ispred Predsjedništva BiH, puštaju muziku i "sviraju"
121
Demonstranti su se i danas okupili na trotoaru i u parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH.
Kao i prethodnih dana oni nose transparente i pištaljkama i skandiranjem stvaraju buku.

Saobraćaj se odvija nesmetano centralnom gradskom saobraćajnicom koja demonstrante dijeli od zgrade državnog Predsjedništva.

Demonstranti su dopremili razglas preko kojeg emituju muziku. Sredovječan čovjek, u ritmu taktova s razglasa, udara varjačom u manju posudu, imitirajući taktove bubnja. Građani su donijeli i likovne radove, karikaturalno urađene likove i "dijaloge" aktuelnih političara te ih posložili na trotoar ili postavili uspravno uz žardinjere i stubove gradske rasvjete.

Pored saobraćajnice fiksiran je veliki transparent s ispisanom uočljivom porukom vozačima da se oglašavaju iz automobila sirenama ako su protiv korupcije u društvu. Neki vozači to čine a demonstranti im "otpozdravljaju" zvižducima pištaljki.

Danas se dosta prolaznika zadržava razgledavajući "dekor" demonstracija ili sa klupa obližnjeg parka promatraju okupljene demonstrante.

Osnovna poruka sa transperanata i preko razglasa je da su bosanskohercegovačke vlasti ogrezle u korupciji, da je pravosuđe "karcionom" sistema i da će se birači osvetiti sadašnjim vlastima u "oktobarskoj revoluciji" kako nazivaju biračku volju bosanskohercegovačkih građana koja će se po njihovom mišljenju ispoljiti na oktobarskim izborima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: