{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demonstranti i danas ispred Predsjedništva BiH, puštaju muziku i "sviraju"

14.3.2014. u 12:28
14.3.2014. u 14:15
121
26
Demonstranti i danas ispred Predsjedništva BiH, puštaju muziku i "sviraju"
121
Demonstranti su se i danas okupili na trotoaru i u parku preko puta zgrade Predsjedništva BiH.
Kao i prethodnih dana oni nose transparente i pištaljkama i skandiranjem stvaraju buku.

Saobraćaj se odvija nesmetano centralnom gradskom saobraćajnicom koja demonstrante dijeli od zgrade državnog Predsjedništva.

Demonstranti su dopremili razglas preko kojeg emituju muziku. Sredovječan čovjek, u ritmu taktova s razglasa, udara varjačom u manju posudu, imitirajući taktove bubnja. Građani su donijeli i likovne radove, karikaturalno urađene likove i "dijaloge" aktuelnih političara te ih posložili na trotoar ili postavili uspravno uz žardinjere i stubove gradske rasvjete.

Pored saobraćajnice fiksiran je veliki transparent s ispisanom uočljivom porukom vozačima da se oglašavaju iz automobila sirenama ako su protiv korupcije u društvu. Neki vozači to čine a demonstranti im "otpozdravljaju" zvižducima pištaljki.

Danas se dosta prolaznika zadržava razgledavajući "dekor" demonstracija ili sa klupa obližnjeg parka promatraju okupljene demonstrante.

Osnovna poruka sa transperanata i preko razglasa je da su bosanskohercegovačke vlasti ogrezle u korupciji, da je pravosuđe "karcionom" sistema i da će se birači osvetiti sadašnjim vlastima u "oktobarskoj revoluciji" kako nazivaju biračku volju bosanskohercegovačkih građana koja će se po njihovom mišljenju ispoljiti na oktobarskim izborima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: