BiH
86

Demokratska fronta - Željko Komšić predstavila kandidate u Bihaću

FENA
Kantonalni odbor Demokratske fronte (DF) - Željko Komšić u Bihaću je danas predstavio kandidate za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti za predstojeće opće izbore u BiH, koji će biti održani oktobru.

Na samom početku, prisutnima se obratio Ekrem Prošić, član Predsjedništva DF-a i kandidat za kantonalnu Skupštinu. U svom izlaganju, Prošić je istakao da je ova stranka spremna da se uhvati u koštac sa korupcijom i nepotizmom u zemlji, ali i da ponudi kvalitetan program ekonomskog oporavka BiH, kroz program "Vizija 14- 22 ".

Demokratska fronta je ponudila 32 kandidata za Skupštinu Unsko-sanskog kantona (USK), a nosilac liste Farko Hodžić danas je kazao da je ponosan na sve kandidate, jer se radi o časnim i poštenim ljudima.

Građanima je poručio da se nijedan član DF-a nikad neće "prodati" i raditi na štetu građana ove zemlje. Hodžić je dodao da je rukovodstvo Stranke, od samog osnivanja, 7. aprila prošle godine, radilo na programu ekonomskog oporavka BiH.

S obzirom na to da je program javan i transparentan, pozvao je građane da se upoznaju o njemu, te vide u čemu je razlika između DF-a i ostalih stranaka.

Predstavljeni su i kandidati za federalni i državni nivo vlasti. Kada je u pitanju Predstavnički dom Parlamenta FBiH, DF ima 14 kandidata, a nosilac liste Almir Zulić prvi je put na političkoj sceni.

  • Mladost i "politička neiskvarenost" najveća je prednost DF-a, te stoga ulazimo odlučno u promjene, što je ujedno i slogan Stranke - rečeno je.

Rusmir Mujadžić, nosilac liste za državni nivo vlasti, na današnjem je predstavljanju istakao da je najveća prednost DF-a upravo program ekonomskog oporavka, koji nudi rješenja u trenutnim zakonskim okvirima, bez promjena Ustava.

  • Promjena Ustava svima nam je cilj, ali se ne možemo osloniti i garantovati da će se to ubrzo desiti. Upravo iz tih razloga "Vizija 14-22" nudi rješenja za trenutno stanje, a ne za ono koje dolazi ili koje će se čekati još nekoliko godina- kazao je Mujadžić.