|

Demokratska fronta ponovo iznenadila, traže ujedinjenje ljevice

Demokratska fronta ponovo iznenadila, traže ujedinjenje ljevice
235
Piše: Er. M.
26.3.2019. u 15:11
237
komentara
235

dijeljenja
Demokratska fronta ponovo iznenadila, traže ujedinjenje ljevice Foto: I.Š./Klix.ba
Nakon odluke da ipak krene u pregovore o formiranju vlasti Demokratska fronta oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je pozvala na ujedinjenje ljevice u jednu snažnu političku organizaciju.
DF je pozvao sve političke organizacije, pojedince i društva, prije svih one socijaldemokratskog opredjeljenja, na okupljanje, okrupnjivanje i zajedničko političko djelovanje koje ima za konačni cilj ujedinjene ljevice u BiH u jednu snažnu političku organizaciju s osnovnom zadaćom da izgradi bh. politički stub građanske provinijencije, kao istinskog integrativnog faktora društva i države.

"Očekujemo od SDP-a BiH, njegovih organa, rukovodstva, zastupnika, istaknutih pojedinaca u organima, članova, aktivista i simpatizera da odmah i bez odgađanja udružimo naše političke organizacije i kapacitete, a sve na temelju ranijih zajedničkih kongresnih odluka i potpisanih sporazuma o ujedinjenju bh. političke ljevice u koju je DF spreman uklopiti svoj politički subjektivitet", piše u saopćenju DF-a.

Podsjećamo, Predsjedništvo DF-a je na današnjoj sjednici usvojilo osam zaključaka zbog kojih je odlučilo da krene u pregovore o formiranju vlasti. Donesenu odluku DF je pravdao najavljenim izmjenama izbornog zakonodavstva, evropskim i NATO integracijama, socioekonomskim reformama, sigurnosnim izazovima, infrastrukturnim projektima i borbom protiv korupcije.
Prijavi grešku


Komentari (237)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...