{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta: Nema pregovora oko države i njenog suvereniteta

19.7.2015. u 12:59
360
113
Demokratska fronta: Nema pregovora oko države i njenog suvereniteta
360
Demokratska fronta: Nema pregovora oko države i njenog suvereniteta
Foto: Klix.ba
Demokratska fronta neće učestvovati u eventualnim pregovorima sa Miloradom Dodikom, i političkim piromanima koji ga podržavaju, oko pravosudnih institucija u BiH, stoji u saopćenju DF-a.
"Bez obzira na činjenicu da je Tužilaštvo BiH pod djelomičnom kontrolom poslušnika SDA, nikada nećemo dozvoliti da se nelegalnim referendumima na nivou entiteta odlučuje o pitanjima iz nadležnosti Parlamenta BiH", navode iz Demokratske fronte.

"Ako smatraju da postoje problemi sa pravosudnim institucijama u BiH, pozivamo SNSD da ih rješavaju u Parlamentu BiH. Postoje ustavom definisane procedure za promjenu zakona i bilo kakvi pokušaji predstavnika međunarodne zajednice da ih naruše putem vaninstitucionalnih pregovora sa Miloradom Dodikom će imati
beskompromisnog protivnika u Demokratskoj fronti", stoji u saopćenju.

"Predstavnici međunarodne zajednice, pogotovo EU, moraju imati u vidu da ne smiju ponovo upasti u zamku Dodikovih nesuvislih prijetnji nelegalnim referendumom. Cilj SNSD-a nije da se sumanuti plan o referendumu zaista provede jer su svjesni da time dovode u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i samim time postojanje Republike Srpske kao entiteta", poručuju iz ove stranke.

"Dodikov glavni cilj je da se otvore višemjesečni pregovori sa predstavnicima EU koji bi mu omogućili da sa dnevnog reda skine katastrofalno ekonomsko stanje u RS i ostatku BiH. Stoga, pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da, ukoliko žele da zaštite Dejtonski mirovni sporazum iz 1995. godine reaguju u skladu sa obavezama koje proizilaze iz istog", stoji na kraju saopćenja Demokratske fronte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: