BiH
0

Demokratska fronta kroz druženje s građanima objašnjava svoj program i ciljeve

FENA
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Općinski odbor Demokratske fronte BH Novo Sarajevo organizirao je danas promociju Demokratske fronte BH na Vilsonovom šetalištu (pored mosta Ars Aevi).

Tokom predstavljanja građani imaju priliku saznati više o stranci, programu i ciljevima, kao i aktivnostima Općinskog odbora DF Novo Sarajevo.

"Organizirali smo i radionice za građane kako bi se u jednoj opuštenoj atmosferi a kroz druženje svih bolje upoznali", kazao je Feni predsjednik privremenog Općinskog odbora Demokratske fronte BH Novo Sarajevo Mario Vukasović.

"Demokratska fronta ide naprijed. Demokratska fronta pruža mnogo prilika mladim ljudima i ponosni smo na to posebno jer mi iz Demokratske fronte čvrsto vjerujemo da je krajnje vrijeme za nove ljude i novu politiku", dodao je Vukasović.

Naglasio je kako je danas podijeljeno i oko 100 pristupnica.

Dodao je da svi zainteresirani za upoznavanje sa ciljevima i programima stranke mogu danas doći na Vilsonovo šetalište do 16.00 sati a ukoliko zainteresiranost bude veća i ukoliko posluže vremenske prilike bit će i duže.

Općinski odbor Demokratske fronte BH Novo Sarajevo dobit će i nove prostrije.

Otvaranje općinskih prostorija u Novom Sarajevo na Trgu Heroja 24a bit će upriličeno 6. oktobra.

"To su prostorije koje će biti otvorene za građanstvo. Rado ćemo ustupati prostor mladima i omladinskim organizacijama koji imaju potrebu za prostorom. Organizirat ćemo besplatne kurseve jezika i druge zanimljive sadržaje, izložbe umjetnika", kazao je Vukasović.

Na promociji su prisutni članovi Predsjedništva, Kantonalnog odbora kao i članovi općinskih organizacija Demokratske fronte BH.

Na promociji su, između ostalog, prisutni i član Predsjedništva DF Damir Marjanović, potpredsjednica Hanka Vajzović, generalni sekretar Sifet Podžić.