Kritika HDZ-u i SNSD-u
54

Demokratska fronta: Čović žali što ne može pomoći Dodiku u glasanju protiv države BiH

M. A.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Demokratska fronta smatra za skandaloznom izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji ističe da u Predsjedništvu BiH uvijek fali jedan glas u ime hrvatskog naroda, a protiv BiH.

Iz DF-a ističu da Čović otvoreno poručuje da je za državu BiH loše to što on zajedno s Miloradom Dodikom nije u mogućnosti da svaki put kada bi se za to ukazala prilika glasa protiv interesa države BiH.

"Ono što je ipak dobro jeste činjenica da Čović nije u toj mogućnosti jer bi, kako najavljuje danas, i kako to najavljuje njegov partner Milorad Dodik, već do sada NATO put BiH bio likvidiran", dodaju iz ove stranke.

Oni dalje navode da zahvaljujući građanima BiH koji nisu dopustili da se u Predsjedništvu BiH formira koalicija za definitivno razbijanje države BiH, borba protiv takvih intencija će se nastaviti, do konačne pobjede državnih ili antidržavnih snaga.

Oni podvlače kako će Demokratska fronta na čelu s predsjednikom Komšićem tu borbu nastaviti i da nikada Dragan Čović i Milorad Dodik neće ostvariti svoje planove dok je građana BiH koji će uvijek biti spremni da ih u tome spriječe.