{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta će koalirati sa Građanskim savezom: Vrijeme nam izmiče, čekati se ne može

24.5.2018. u 15:32
28
194
Demokratska fronta će koalirati sa Građanskim savezom: Vrijeme nam izmiče, čekati se ne može
28
Demokratska fronta će koalirati sa Građanskim savezom: Vrijeme nam izmiče, čekati se ne može
Željko Komšić
Sjednica Predsjedništva Demokratske fronte održana je danas u Sarajevu i na njoj je podržana inicijativa za koaliciju sa Građanskim savezom te su usvojeni određeni zaključci.
Predsjedništvo je podržalo inicijativu o formiranju i potpisivanju Koalicije sa Građanskim savezom te pozvalo i ostale političke subjekte koje djeluju na istoj ideološkoj matrici da to isto urade.

"Vrijeme nam izmiče, čekati se više ne može", stav je Demokratske fronte.

Naglašeno je također da je Demokratskoj fronti uvijek preči savez sa građanima i narodima ove zemlje od bilo kojeg političkog saveza te je odlučeno da se krene među ljude, građane, radnike, sve strukture društva kako bi se svima objasnilo, na što jednostavniji i prijemčiviji način za šta se ova stranka zalaže.

Članovi Predsjedništva informisani su i o razgovorima koji su vođeni sa članovima Venecijanske komisije i predstavnicima međunarodne zajednice o Izbornom zakonu.Razmatrajući aktuelnu političku situaciju, posebno u ovom predizbornom periodu,članovi Predsjedništva su podržali tri osnovna politička stava.

Prvi je da je ova stranka bila i uvijek će biti protiv svih etnonacionalističkih politika kao koncepta djelovanja, poštujući pri tome volju i pravo na izbor svakog građanina-glasača.

"Odatle,oštro odbijamo sve, u posljednje vrijeme naročito prisutne,insinuacije o našem priključivanju "ovoj" ili "onoj" grupaciji stranaka koje su na vlasti.

Drugi stav je da DF jeste za zajedničko djelovanje svih lijevo građanskih opcija.

"Dakle među nama nema konceptualnih pa ni ideoloških razlika, ali smo za čišćenje tih stranaka od korumpiranih pojedinaca, što smo već više puta naglasili.Dakle, nije riječ o odnosu prema lijevo građanskoj političkoj opciji već u odnosu prema pojedincima u tim strankama kojima je tender draži od države", poručuju iz DF-a.

Treći stav Predsjedništva je da su zbog svega navedenog i DF kao stranka i njen predsjednik Željko Komšić izloženi sve žešćim napadima i sa lijeva i sa desna.

"Spremni smo se i tome oduprijeti svim snagama kojima raspolažemo, a oktobar će pokazati koliko nas ima koji tako razmišljamo", navode iz DF-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: