BiH
0

Demobilizirani borci traže ispunjenje svojih zahtjeva, u protivnom će javno protestirati

FENA
Upravni odbor Saveza demobiliziranih boraca OOR-a 92.-95. FBiH upozorava Federalnu vladu da će 17. decembra u podne održati javne proteste ispred njene zgrade ukoliko ne budu ispoštovani zahtjevi koje je upravni odbor Saveza donio danas na sjednici u Sarajevu.

Savez zahtijeva od Vlade FBiH da do 10.decembra budu isplaćene sve zaostale naknade za vrijeme nezaposlenosti za period 9.,10. i 11. mjesec; da naknada za 12. mjesec bude isplaćena do 10. januara 2008. godine, a sve ostale naknade za 2008. da se isplate najkasnije do 10. u mjesecu.

"Ukoliko zahtjev ne bude ispoštovan, od 10. do 16. decembra će biti prikupljanje članova Saveza, a već 17. decembra izlazak na ulice", izjavio je za Fenu predsjednik Saveza demobiliziranih boraca OOR-a 1992.-1995." FBiH Mehmed Šišić.

Borci insistiraju i na izradi podzakonskih akata, radi efikasne provedbe Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihove porodice od resornih ministarstava do kraja godine.

Savez demobiliziranih boraca OOR-a 92.-95. FBiH naglašava da ne odustaje od svojih zaključaka koji su doneseni 21. septembra ove godine.