Protest u Tuzli
677

Demobilisani borci: Zbog aljkave vlasti prenoćit ćemo na petlji Šićki Brod

Piše: A. K.
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Demobilisani borci koji već skoro deset sati u blokadi drže petlju Šićki Brod u Tuzli odlučili su prenoćiti na ulici. Posebno su izrevoltirani zbog ignorantskog odnosa vlasti od kojih još uvijek nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

Promrzli od hladnoće, za izjave nisu raspoloženi. Kratko su poručili da ih je na ovaj korak navela upravo aljkava vlast koja već dugi niz godina ne želi riješiti njihove probleme.

Kao što smo već u nekoliko navrata pisali, tuzlansku petlju u blokadi drže demobilisani borci iz Srebrenika, Živinica Gradačca i Gračanice.

Traže ukidanje boračkih organizacija kojih ima 1.600, utvrđivanje boračkog dodatka i uspostavu tačnog boračkog registra, a dok to ne bude ispunjeno, nažalost, ispaštat će građani koji su se zadesili na nekom od putnih pravaca koji u Tuzlu vode iz Sarajeva, Doboja ili Orašja.

Okupljeni borci jedino imaju razumijevanja za hitne slučajeve, odnosno kroz svoj kordon propuštaju sanitete i službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova TK pod rotacijom.