BiH
0

Demobilisani borci u FBiH traže Crnkićevu smjenu

FENA
Zahid Crnkić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Zahid Crnkić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Savez demobilisanih boraca u FBiH insistira na smjeni resornog ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH Zahida Crnkića te traži da Dom naroda Federalnog parlamenta takvu odluku donese na današnjoj sjednici.

Zaključak je to vanredne sjednice Upravnog odbora (UO) Saveza demobilisanih boraca u FBiH koji je smjenu Crnkića zatražio zbog njegovog prijedloga za donošenje zakona o prestanku važenja Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali predstavnici Saveza RVIBiH, Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja u FBiH i Jedinstvene organizacije boraca, konstatirano je, također, da će delegacija UO od četiri člana zastupati stavove Saveza demobilisanih boraca na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH.

Nadalje je zaključeno da će se, ukoliko Dom naroda ne prihvati stavove Saveza demobilisanih boraca u FBiH o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku važenja Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, pristupiti realizaciji odluke UO o masovnim demostracijama na prostoru cijele FBiH 28. aprila.

Predstavnici Saveza demobilisanih boraca u FBiH počet će od naredne sedmice raditi na pripremama demostracija, u timu koji čine predstavnici boračkih organizacija, saopćeno je iz Saveza.