{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demobilisani borci ponovo u Vladi FBiH

S
Sarajevo-x.com
27.6.2008. u 13:19
0
3
Demobilisani borci ponovo u Vladi FBiH
0
Demobilisani borci ponovo u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahid Crnkić razgovarali su danas sa članovima Predsjedništva Saveza demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. FBiH koje je predvodio Mehmed Šišić.
Razgovarano je o mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti kako bi otpočela isplata mjesečnih novčanih naknada za vrijeme nezaposlenosti demobilisanim borcima za mjesece mart, april, maj i juni i zaostatak za januar i februar ove godine.

Na sastanku su prezentirani podaci dostavljeni, na traženje premijera Brankovića, iz kantona o stanju sredstava namijenjenih ovim isplatama, na osnovu čega Predsjedništvo Saveza demobilisanih boraca cijeni neophodnim da se ulože dodatni napori kako bi isplate ovih naknada počele u roku utvrđenom Protokolom od 17.6.2008. godine.

Premijer Branković je naglasio da je Vlada FBiH, razumijevajući položaj demobilisanih boraca, kao što je to bilo i do sada, spremna ispuniti obaveze iz svoje nadležnosti po stupanju na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda ( čeka se objavljivanje Zakona u "Službenim novinama FBiH“).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: