Protest u Tuzli
187

Demobilisani borci još jednu noć proveli na petlji Šićki Brod

Piše: A. K.
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Grupa demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine i dalje drži u blokadi petlju Šićki Brod u Tuzli.

Iza grupe od blizu 100 demonstranata je još jedna noć provedena na saobraćajnicama i temperaturi koja se spuštala ispod nule, ali, kako su i ovog jutra poručili, od svojih zahtijeva ne odustaju.

Za razliku od prve noći, demobilisani borci sinoć su postavili i nekoliko šatora kako bi se mogli koliko-toliko zagrijati.

Dodatni problem stvorio im je i snijeg koji je jučer od poslijepodnevnih sati neprestano padao na području Tuzle.

U odnosu na prvi dan blokade Šićke petlje, jutros na putnim pravcima koji iz Sarajeva, Orašja i Doboja vode prema Tuzli nema prevelikih gužvi, s obzirom na to da vozači koriste alternativne putne pravce kako bi stigli do centra grada.

Do kada će tuzlanska petlja biti blokirana nije poznato, s obzirom na to da okupljeni nekadašnji borci nisu uspjeli uspostaviti dijalog s resornim federalnim ministrom Salkom Bukvarevićem.

Naime, Bukvarević predlaže da tuzlanski borci izaberu predstavnika koji bi stigao u Sarajevo na pregovore, međutim oni na to ne žele pristati te resornog ministra pozivaju da dođe na petlju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da je još jedna noć na petlji Šićki Brod u Tuzli prošla bez incidenata.

Policajci su u grupama raspoređeni na nekoliko lokacija te su u pripravnosti za reakciju u slučaju potrebe.