{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demarš ambasada Srbiji zbog izjava o Lajčakovim mjerama

F
30.10.2007. u 20:09
0
0
Demarš ambasada Srbiji zbog izjava o Lajčakovim mjerama
0
Demarš ambasada Srbiji zbog izjava o Lajčakovim mjerama
Vuk Jeremić
Velika Britanija, Sjedinjene Države, Francuska, Njemačka i Italija uručile su u utorak srbijanskom ministru vanjskih poslova demarš zbog izjava Beograda o mjerama Miroslava Lajčaka.
Ambasador Velike Britanije u Srbiji Steven Wordsworth i predstavnici ostalih ambasada uručili su demarš svojih vlada ministru vanjskih poslova Srbije Vuku Jeremiću, prenio je B-92.

"U demaršu uručenom poslijepodne izražava se protest zbog nedavnih izjava povodom pokušaja visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Miroslava Lajčaka da izmijeni određene ustavne elemente u BiH", precizira se u saopćenju MVP-a.

Tokom susreta, dodaje se, predstavnici navedenih ambasada u Beogradu iznijeli su i zamjerke zbog izjednačavanja Dejtonskog sporazuma i Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, kao i poistovjećivanja odnosa između BiH i Republike Srpske sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

Jeremić je ponovio, navodi se u saopćenju MVP-a, "punu opredijeljenost Srbije ka poštovanju Dejtonskog sporazuma i svih njegovih elemenata, koji su garant ravnopravnosti dvaju entiteta i svih triju naroda u BiH".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: