BiH
15

Demanti direktora Kantonalnog stambenog fonda KS

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Direktor Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo Adnan Efendić izdao je demanti na tekst portala Klix.ba, a koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Radi istinitog informisanja javnosti u povodu vašeg teksta 'Kolike plaće imaju direktori pojedinih kantonalnih preduzeća' objavljenog dana 18. marta 2019. godine, obavještavam vas sljedeće:

  • Ja, Adnan Efendić sam direktor Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo od 1. juna 2017. godine,
  • Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova je sasvim drugo pravno lice koje ima svoju organizacionu strukturu, uključujući i ime direktora.
  • Visina plaće koja se pominje u tekstu nije primjenjiva na mene, niti za pravno lice čiji sam Direktor.

Radi istinitog informisanja javnosti dajem i konkretne podatke o isplati mojih mjesečnih primanja u toku 2018. godine:

  • U skladu sa Uredbom o određivanju visine plaća i naknada organa upravljanja i drugih organa institucija Kantona Sarajevo, kantonalnih javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Kanton Sarajevo (Službene novine KS broj: 41/16 ), visina plaće direktora iznosi tri prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH prema posljednjem objavljenom podatku Federalnog zavoda za statistiku,

  • Regres za godišnji odmor i naknada za ishranu u toku rada ( topli obrok) isplaćeni su u visini od 50 posto od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji u posljednja tri mjeseca, a topli obrok u visini 1% od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji, prema posljednjim objavljenim podacima Federalnog zavoda za statistiku,

  • Shodno naprijed navedenom, moja prosječna plaća u 2018. godini iznosila je 2.640,00 KM,

  • Prosječna visina isplaćenog toplog obroja je iznosila cca 164,50 KM, a
  • Visina isplaćenog regresa je iznosila 437 KM.

Napominjem da osim navedenog od 1. juna 2017. godine nisam imao stimulacija, dodataka na plaću, niti bilo kakvih drugih primanja u Kantonalnom stambenom fondu Sarajevo. U prilogu ovog akta dostavljam i dopis koji je otposlat resornom Ministarstvu u vezi iste problematike, broj: 02-03-233-2/2019 od 6. marta 2019. godine.