{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati SDP-a usvojili sedam rezolucija

F
29.10.2011. u 19:42
0
12
Delegati SDP-a usvojili sedam rezolucija
0
Delegati SDP-a usvojili sedam rezolucija
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Na Drugom vanrednom kongresu Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, održanom u subotu, 547 delegata s pravom glasa koji su prisustvovali kongresu usvojili su sedam rezolucija koje je ranije utvrdilo Predsjedništvo SDP-a BiH.
Riječ je o rezolucijama o političkim opredjeljenjima SDP-a BiH, o ekonomskom razvoju, o ostvarivanju društva socijalne pravde, o vladavini zakona - pravdi, o obrazovanju, zdravstvu te rezoluciju o ostvarivanju programskih načela i opredjeljenja SDP-a BiH.

Kongres je bio organiziran ne zbog krize u SDP-u, kako je kazao predsjednik stranke Zlatko Lagumdžija, nego zbog sveukupne političko-ekonomske situacije u zemlji.

Sve rezolucije osim one o ostvarivanju programskih načela i opredjeljenja SDP-a jednoglasno su usvojene uz amandmane kojih je na sedam rezolucija bilo 25, a ova rezolucija usvojena je s jednim suzdržanim glasom.

Predsjednik Komisije za rezolucije Saša Magazinović obrazložio je sve amandmane i na kraju kazao da je Komisija obavezala Predsjedništvo SDP-a da sačini kompletne rezolucije i kao takve ih dostavi svim delegatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: