BiH
0

Delegati parlamenta BiH vratili Prijedlog zakona o sportu

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici vratio Ustavnopravnoj komisiji Prijedlog zakona o sportu u BiH. Delegati nisu prihvatili negativan izvještaj Komisije te su je zadužili da u roku od deset dana sačini novi izvještaj zasnovan na smjernicama iz današnje rasprave i dostavi ga Domu.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović je obraćajući se delegatima izrazio žaljenje što ovaj zakon danas neće biti usvojen ističući da sportisti u ovoj zemlji čekaju na njegovo usvajanje.

On je kazao da neusvajanje zakona o sportu u BiH dovodi u pitanju nastup bh. sportista na međunarodnim takmičenjima, prije svega na olimpijskim igrama u Pekingu zbog neformiranja agencije za antidoping kontrolu.

Delegati na današnjoj sjednici nisu prihvatili prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH ni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost koji je predložio delegat Mladen Ivanić, a koji je predviđao uvođenje nulte stope za osnovne životne namirnice, lijekove i dječiju hranu.