{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati Kluba Bošnjaka nisu došli na prijem kod Dodika

F
8.1.2013. u 18:13
99
57
Delegati Kluba Bošnjaka nisu došli na prijem kod Dodika
99
Delegati Kluba Bošnjaka nisu došli na prijem kod Dodika
Milorad Dodik
Delagati Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a ni ove godine nisu prisustvovali prijemu koji je predsjednik RS-a Milorad Dodik upriličio u povodu 9. januara, Dana RS-a.
Predsjedavajući Vijeća naroda RS-a Momir Malić kaže da su drugi članovi klubova u Vijeću naroda RS-a upoznali Dodika da u prošloj godini nije bilo puno pokretanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što znači, tvrdi on, da je Narodna skupština kao zakonodavac u prvom stepenu radila dobro.

On je ponovo optužio Klub Bošnjaka da je odgovoran što nisu usvojeni ranije u Skupštini RS-a prihvaćeni amandmani na Ustav RS-a, među kojima i onaj koji je predviđao "brisanje“ smrtne kazne iz najvišeg akta RS-a.

Malić je u izjavi novinarima rekao da su predstavnici evropskih institucija uputili ponovo poruku najvišem rukovodstvu RS-a da se ponovo pokrenu aktivnosti u pogledu promjene Ustava RS-a, prije svega, promjene odredbe o postojanju smrtne kazne.

"Međutim, nije bilo političke volje u Klubu Bošnjaka da se amandmani na Ustav RS-a usvoje, zbog čega je njihovo usvajanje propalo. Sav posao o ovom pitanju mora ponovo da se odvija od samog početka u Narodnoj skupštini i ona mora ponovo pokrenuti cijeli postupak", rekao je Malić.

Kazao je i da bez "brisanja" smrtne kazne iz entitetskog Ustava neće biti moguć put BiH ka Evropskoj uniji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: