Parlament BiH
13

Delegacije BiH i Makedonije potpisale sporazume o saradnji dviju država

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Susretom s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem predsjednik Vlade Republike Makedonije, Zoran Zaev započeo je službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Svečani doček upriličen je jutros ispred zgrade institucija BiH nakon čega je održan susret delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije.

Delegacije su potpisale nekoliko važnih sporazuma.

Potpisan je Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Ovaj Memorandum potpisali u Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, i Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Makedonije.

Potpisan je i Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva kulture Republike Makedonije.

Potpisnici su Adil Osmanović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, i Robert Alagjozovski, ministar kulture Republike Makedonije.