{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija vlade KS-a posjetila Trnovo

F
12.9.2007. u 15:46
0
0
Delegacija vlade KS-a posjetila Trnovo
0
Delegacija vlade KS-a posjetila Trnovo
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić i ministar Vlade KS-a posjetili su danas Općinu Trnovo gdje su razgovarali s načelnikom Općine Miralemom Ramićem, predstavnicima mjesnih zajednica ove općine te građanima.
Tema razgovora bili su projekti koje Općina Trnovo realizira uz finansijsku pomoć KS-a. Sastanak je bio i prilika da se prezentiraju završeni projekti te da se predstave oni koji su prioritet za narednu godinu.

Prema riječima načelnika Ramića, dosadašnja suradnja s KS-om je bila veoma uspješna. Završeni su projekti djelomičnog asfaltiranja puta Dejčići-Bijeli put te puta Pendičići - Bijeli put a za kompletno povezivanje Trnova s Bjelašnicom bit će potrebno dodatnih 2.800.000 KM.

"Ovaj pravac je izuzetno važan jer povezuje Trnovo s Bjelašnicom i Igmanom. Urbanistički projekt "Bjelašnica II", koji podrazumijeva izgradnju turističkih i javnih sadržaja pridonijet će razvoju turizma i ovaj put nam je neophopdan", kazao je Ramić.

Kao prioritete za slijedeću godinu, Ramić je istakao i infrastrukturu na Bjelašnici, mini postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, osiguranje novca za prostor vatrogasne i veterinarske stanice te za upravljanje i održavanje lokalnih vodovoda i za zimsko održavanje lokalnih putnih pravaca.

Jedan od prioriteta je i završetak škole u Dejčićima za koju je, pored izdvojenih i utrošenih 500.000 KM, potrebno izdvojiti dodatnih 400. 000 KM.

"Vlada KS-a će osigurati novac za završetak izgradnje i opremanje ove škole", kazao je premijer KS-a Samir Silajdžić te dodao kako je plan Vlade KS-a da obiđu sve općine u KS-u kako bi se informirali o prioritetima općina te predložene projekte eventualno uključivali u budžet.

Delegacije Vlade KS-a i Općine obišli su novoizgrađenu školu u Dejčićima te lokalitet Babinog dola na Bjelašnici, gdje je planirana izgradnja etno sela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: