{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Vlade FBiH posjetila Manastir Žitomislići

S
2.4.2008. u 08:10
0
0
Delegacija Vlade FBiH posjetila Manastir Žitomislići
0
Delegacija Vlade FBiH posjetila Manastir Žitomislići
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković, zamjenici premijera Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Mušić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić posjetili su juče poslijepodne Manastir Žitomislići kod Mostara.
Njihov domaćin, iguman Danilo Pavlović, zahvalio je na pomoći koju je Vlada Federacije BiH pružila u obnovi ovog manastira, te izvijestio članove Vlade o akciji prikupljanja sredstava za obnovu Saborne crkve u Mostaru.

Federalna vlada je, kako je kazao premijer Branković, već donijela odluku da u ovoj godini obnovu Saborne crkve pomogne s 260.000 KM, a značajnija pomoć uslijedit će iz sredstava dobijenih realizacijom Programa privatizacije.

- Cijeneći da vjerski objekti predstavljaju dobrobit ne samo za pojedinca, nego i za društvo u cjelini, Vlada FBiH će sredstva, osim za Sabornu crkvu u Mostaru, izdvojiti i za obnovu džamije Ferhadije u Banjoj Luci i Crkve u Plehanu – kazao je Branković.

Prema riječima igumana Danila Popovića, u akciju obnove Saborne crkve su, uz Federalnu vladu, uključeni Vijeće ministara BiH, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grad Mostar, vlasti Republike Srpske, ali i brojni pojedinci svih nacionalnosti koji Mostaru žele vratiti jedan od njegovih simbola.

U maju će, s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu Saborne crkve, biti održana donatorska večer, na kojoj se očekuje učešće brojnih predstavnika političkog, privrednog, kulturnog i javnog života u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: