{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Vijeća ministara u Srebrenici

F
8.1.2008. u 14:58
0
0
Delegacija Vijeća ministara u Srebrenici
0
Delegacija Vijeća ministara u Srebrenici
Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija i trezora BiH izjavio je danas u Srebrenici da je prošlo više od pola godine otkako je Vijeće ministara za obnovu i rekonstrukciju Srebrenice izdvojilo deset miliona KM, a do sada nije utrošena ni jedna marka.
"U Vijeću ministara napravljen je operativni plan ulaganja ovih sredstava i sa današnjim danom praktično, počinje realizacija velikog broja projekata. Formirano je osam komisija za vođenje određenih poslova. Najveći dio sredstava bit će utrošen za izgradnju infrastrukture, a građani Srebrenice moći će aplicirati za sredstva kojim se može pokrenuti mali biznis u oblasti poljoprivrede", rekao je Kasumović.

Prema riječima Franje Markote, člana delegacije Vijeća ministara, osim uređenja infrastrukture, pomoći će se u razvoju srebreničkog školstva, a dio sredstava utrošit će se za razvoj poljoprivrednih djelatnosti. On je istakao da će, u cilju poboljšanja uvjeta života za stanovnike Srebrenice, Vijeće ministra i u narednoj godini izdvojiti znatna sredstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: