{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima

F
FENA
6.1.2018. u 16:19
353
227
Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima
353
Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima
Brojna delegacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) danas je na Kazanima položila vijence u znak spomena na građane Sarajeva koji su svoje živote izgubili na ovom lokalitetu, saopćeno je iz ove partije.
Prilikom polaganja vijenaca, naglašeno je kako je konačno došlo vrijeme da se u Bosni i Hercegovini iskreno i otvoreno govori o svemu što se dešavalo u vrijeme rata.

Iz SDP-a ističu da bez istine nema pravde, a da bez pravde nema pomirenja i zajedničkog života, te da sve žrtve ratnih zločina u BiH zaslužuju pravdu, a sve porodice žrtava, kao i svi građani ove zemlje istinu o onome što se dogodilo.

"Na Kazanima je počinjen ratni zločin. Najveći broj žrtava na ovom mjestu je srpske nacionalnosti, ali su ovdje stradali i Hrvati i Bošnjaci, kao i pripadnici drugih naroda. To jasno govori o besmislu zla, kao i o tome da su žrtve, prije svega, žrtve i da među njima ne treba praviti razliku", navodi se u saopćenju.

Iz SDP-a BiH navode da je krajnje vrijeme da gradske vlasti u Sarajevu dostojno obilježe ovo mjesto, kao i da je vrijeme da se izgradi spomenik koji će biti trajno sjećanje za sve ljude koji su na tom mjestu izgubili živote.

"Izgradnja spomenika se obećava već duži vremenski period, a zvaničnici SDP-a su u proteklim godinama bili među prvima koji su pokrenuli taj proces, ali to očito nije bilo dovoljno. Zato još jednom pozivamo gradske, kantonalne, federalne i državne vlasti da učine sve što je potrebno kako bi se spomenik napravio. To je naša dužnost i obaveza", navodi se.

Delegacije SDP-a će u narodnom periodu obići još lokacija stradanja u proteklom ratu, "jer iskreno želimo odati poštovanje prema svim žrtvama ratnih zločina i dati vlastiti doprinos procesu pomirenja u BiH, poštovanju istine i traganju za pravdom koje nikada ne smije prestati".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: