{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima

F
6.1.2018. u 16:19
353
227
Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima
353
Delegacija SDP-a položila vijence na Kazanima
Brojna delegacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) danas je na Kazanima položila vijence u znak spomena na građane Sarajeva koji su svoje živote izgubili na ovom lokalitetu, saopćeno je iz ove partije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prilikom polaganja vijenaca, naglašeno je kako je konačno došlo vrijeme da se u Bosni i Hercegovini iskreno i otvoreno govori o svemu što se dešavalo u vrijeme rata.

Iz SDP-a ističu da bez istine nema pravde, a da bez pravde nema pomirenja i zajedničkog života, te da sve žrtve ratnih zločina u BiH zaslužuju pravdu, a sve porodice žrtava, kao i svi građani ove zemlje istinu o onome što se dogodilo.

"Na Kazanima je počinjen ratni zločin. Najveći broj žrtava na ovom mjestu je srpske nacionalnosti, ali su ovdje stradali i Hrvati i Bošnjaci, kao i pripadnici drugih naroda. To jasno govori o besmislu zla, kao i o tome da su žrtve, prije svega, žrtve i da među njima ne treba praviti razliku", navodi se u saopćenju.

Iz SDP-a BiH navode da je krajnje vrijeme da gradske vlasti u Sarajevu dostojno obilježe ovo mjesto, kao i da je vrijeme da se izgradi spomenik koji će biti trajno sjećanje za sve ljude koji su na tom mjestu izgubili živote.

"Izgradnja spomenika se obećava već duži vremenski period, a zvaničnici SDP-a su u proteklim godinama bili među prvima koji su pokrenuli taj proces, ali to očito nije bilo dovoljno. Zato još jednom pozivamo gradske, kantonalne, federalne i državne vlasti da učine sve što je potrebno kako bi se spomenik napravio. To je naša dužnost i obaveza", navodi se.

Delegacije SDP-a će u narodnom periodu obići još lokacija stradanja u proteklom ratu, "jer iskreno želimo odati poštovanje prema svim žrtvama ratnih zločina i dati vlastiti doprinos procesu pomirenja u BiH, poštovanju istine i traganju za pravdom koje nikada ne smije prestati".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: