BiH
0

Delegacija SDA u Podgorici

FENA
Na poziv Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) BiH, s predsjednikom Sulejmanom Tihićem na čelu, boravila je danas Podgorici (Crna Gora).

Tokom posjete, Tihić i ostali predstavnici SDA su se, osim sa premijerom Crne Gore i predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem, sastali i sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem.

Tokom ovih razgovora iskazana je obostrana spremnost za unapređenje bilateralnih odnosa, posebno ekonomske, saobraćajne i kulturne suradnje.

Odluka Vlade Crne Gore da porodicama Bošnjaka koji su 1992. godine deportirani iz Crne Gore i predati paravojnim snagama bosanskih Srba isplati novčane naknade podržana je i ocijenjena kao potvrda spremnosti crnogorskih vlasti za prihvatanje evropskih i demokratskih standarda u poštivanju i zaštiti ljudskih prava.

Prilikom boravka u Podgorici, delegacija SDA posjetila je Mešihat Islamske zajednice Crne Gore i sastala se sa reisom Rifatom Fejzićem te predstavnicima i članovima bošnjačke zajednice Crne Gore.

U razgovoru sa njima, predstavnici SDA iskazali su zadovoljstvo stupnjem međuetničke i međuvjerske tolerancije u toj zemlji.

Najbolji način za očuvanje i unapređenje demokratskih vrijednosti, tolerancije i suživota je djelovanje u okviru institucija, rečeno je u ovom razgovoru, saopćila je Služba za odnose sa javnošću SDA.