BiH
0

Delegacija Sarajeva u prvoj zvaničnoj posjeti Podgorici

FENA
Delegacija Sarajeva koju predvode gradonačelnica Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Marin Ivanišević nalazi se u prvoj zvaničnoj posjeti Podgorici.

Delegacija je u popodnevnim satima doputovala u Podgoricu gdje ih je dočekao domaćin Miomir Mugoša, gradonačelnik Podgorice sa saradnicima.

  • Razgovarat ćemo i o modelima organizacije glavnih gradova, u pripremi Konferencije Unije glavnih gradova centralne i jugoistične Evrope koja će se održati u Sarajevu u periodu od 5. do 7. oktobra, kazala je po dolasku Borovac.

Naglašavajući da je ovo prva posjeta delegacije iz Sarajeva Mugoša je kazao da se sadržaj razgovora dvaju delegacija ticao modela funkcionisanja glavnih gradova, koji se manje više ne razlikuju.

  • U razgovoru sa gostima uvidjeli smo mogućnost unaprjeđenja univerzitetske saradnje, koja već postoji i brojnih sličnih tema između ova dva grada. Pored saradnje gradskih administracije potrebno je i kvalitetnije razmjenjivati informacije", kazao je Mugoša.

Tokom dana organizovani su radno-ekspertski stolovi na kojima su se razmjenjivala iskustva iz domena razvoja lokalne samouprave, odnosa sa građanima, saradnje sa NVO sektorom i međunarodne saradnje, saopćila je Gradska služba za informiranje.